Online Coaching

Kom weer lekker in je vel !

Wat doet angst?

We nemen even het voorbeeld van het Corona virus.
Stel je even voor dat je enorm bang bent voor Corona. Dat virus klimt je longen in en werpt daar zodanig blokkades op, zodat jij moeilijk kunt ademhalen.
De Angst zelf kan je maar op één manier beïnvloeden. Het kan alarm slaan en je allerlei horrorverhalen vertellen. Veel meer invloed heeft het niet.

In de Body Mind Release zien wij “angst” als een bundeling van overwerkte gevoelens, emoties en overtuigingen, die zich in jouw lichaam hebben vastgezet.
Op zich is “angst” zelf dus totaal ongevaarlijk, maar als je de verhalen gaat geloven die je angst je verteld, dan kan het een enorm effect op je levensplezier hebben. Langdurig angst ervaren is niet goed voor je lichaam, want die ziet dit als stress!

Stress heeft een heel grote impact op ons immuunsysteem.  Ons immuunsysteem zorgt ervoor dat wij de verdediging tegen binnendringers als virussen, bacteriën, schimmels enz. hoog houden.  Je kunt je dus wel voorstellen wat een langdurige angst met jou lichaam en geest doet.

Wat je al kunt doen om minder angst te ervaren:

  • Het is allereerst belangrijk om je te beseffen dat angst niet logisch is
  • Kijk niet heel de dag naar het nieuws of social media kanalen
  • Het is mooi weer, dus geniet ervan. Je mag nog steeds naar buiten voor een frisse neus. Doe dit dan ook
  • Pak de klussen aan waar je normaal geen tijd voor hebt. Ruim op en maak schoon. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd
  • Zorg ervoor dat je een gezonde levensstijl aanhoudt. Eet gezond, zorg voor voldoende beweging en drink genoeg water
  • Zoek afleiding, mediteer, zoek een nieuwe hobby die je thuis kunt doen of bel ellenlang met vrienden en familie

De Body Mind Release methode biedt ook ondersteuning in het verminderen van angstgevoelens..
Als je niet in staat bent om langs te komen of onze praktijk is te ver weg, dan stuur ik je het werkboek via de mail toe en kunnen we de consulten via een app “Jitsi Meet” doen.
Het huiswerk kost je 2x per dag een half uurtje.  Dat is de investering in jezelf..

Na dit traject sta jij in je eigen kracht. Een groot deel van je ballast ben je definitief kwijt. Vergelijkbaar met een kind dat net staat, mag je de balans vinden om in vertrouwen jouw levenspad te lopen. Je kunt dit dan helemaal zelf. Na dit traject weet je hoe je jezelf met de Body Mind Release methode blijvend kunt ondersteunen.

Maak hier je afspraak bij Jacquelina